Ihlara - Kapadokya Tur Programı

GÜZEL ATLAR ÜLKESİ KAPADOKYA

 IHLARA - AVANOS - ÜRGÜP - GÖREME 

EKSTRA ATV SAFARİ 

1 GECE - 2 GÜN

04-05 KASIM / 18-19 KASIM 

Kalkış Yerleri: Adana İstasyon Meydanı
PROGRAM
1. Gün: .

Sabah saat 07.00’da istasyon önünde buluşmamızın ardından yola çıkıyoruz. Yaklaşık 10.30’da Kapadokya’ya varış ilk olarak 4000 bin yıldır bölgede babadan oğula, dededen toruna Kızılırmak’ın toprağından yapılan Çömlekçilik sanatını görmeye, ÇÖMLEK atölyelerine gidiyoruz. Böylece bir tezgâhın başına oturup, ustanın yardımı ile kendi ellerinizle çömleğinizi yapma imkânınız olacak. Zelve’de bulunan ve PAŞABAĞLARI olarak bilinen, bölgenin en büyük ve çok başlı Peri Bacalarının bir arada olduğu bu bölgede, isteyen konuklarımız Peri Bacalarının içine girerek, keyifli yürüyüşlerle güzel anlar yaşayabilecekler… DERVENT VADİSİ veya HAYAL VADİSİ ismi de yakıştırılan bu bölgede, neyi hayal ederseniz onu karşınızda görebileceğiniz etkileyici vadiyi fotoğraflıyoruz. Daha sonrasında Ürgüp üzerinden MUSTAFA PAŞA Köyü’ne gidiyoruz. Mustafa Paşa antik dönemde adı SİNASOS olan eski bir Rum köyü. Kapadokya’nın en doğal kalmış yerlerinden biri, Aynı Mustafa Paşa 1924 nüfus mübadelesine kadar Ortodoks Rumlarının yaşadığı ve 700’e yakın taş konağın olduğu bir köymüş. Bölgenin tanıtımına önemli katkısı olan aynı zamanda ÜRGÜP’ün büyük konaklarına örnek alarak görebileceğimiz ASMALI KONAK dizisinin çekildiği konağı ziyaret ediyoruz. Ardından, bölgede yaklaşık 4000 yıldır üretiminin yapıldığı, meşhur şaraplarının satışının yapıldığı TURASAN ŞARAP FABRİKASI’ na uğruyoruz. Dileyen konuklarımız alışveriş yapabilecekler… Kapadokya'nın simgesi ÜÇ GÜZELLER' de (Üç güzel peri bacası) Panoramik araçtan inmeden anlatıp, Bölgede çıkarılan değerli taşların işlendiği ONXY taş mağazasına uğruyor devamında ise konaklama için BÖLGEYE ÖZGÜ TAŞ KAYA  otelimize geçiş sağlıyoruz. (Pandemi yasakları olmaz ise Akşam Extra Olarak Türk Gecesine Katılım sağlıyoruz.)



2. Gün: .

Sabah, erken saatlerde isteyen konuklarımızla, BALON TURU’na (hava şartları uygun olursa, ekstra) katılıyoruz. Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, yönümüzü DERİNKUYU YERALTI ŞEHRİ’ne çeviriyoruz... Yerin altında 8 kat olarak inşa edilmiş ve içerisinde büyük bir topluluğu barındırabilecek kapasitedeki yeraltı şehrine dar koridorlardan giriyoruz. Misyonerler okulu, vaftiz havuzu, günah çıkartma yeri, erzak depoları, havalandırma bacaları, şarap imalathaneleri, kiliseler, manastırlar, su kuyuları, tuvaletler ve toplantı alanlarını geziyor rehberimizden bilgi alıyoruz.  Ve daha sonrasında Dünyanın en büyük kanyonlarından biri olan IHLARA VADİSİ’ne hareket ediyoruz. 105 kiliseyle ve içinden akan Melendiz Çayıyla doğa ve tarihi iç içe bulabileceğiniz ve hala içinde yaşayanların olması itibariyle insana ayrı bir heyecan veren IHLARA VADİSİ’ ne ulaşıyoruz. Önce, AĞAÇALTI KİLİSESİ’ni, sonrasında ise YILANLI ve SÜMBÜLLÜ kiliselerini ziyaret edip, rehberimizin anlatımlarıyla buradaki gezimizi tamamlıyoruz. Geç saatlerde Adana’ya varış.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

*  LÜKS TURİZM OTOBÜS İLE ULAŞIM,

* 1 GECE 4* OTELDE KONAKLAMA,

* OTELDE 1 AÇIKBÜFE KAHVALTI,

* OTELDE 1  AKŞAM YEMEĞİ,

* SEYAHAT SİGORTASI,

* OTOBÜS İÇİ SICAK – SOĞUK İÇECEK İKRAMLARI,

* PROFESYONEL REHBERLİK HİZMETİ



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

* ÖĞLE YEMEKLERİ VE TÜM İÇECEKLER,

* İLK GÜN KAHVALTI 

* MÜZE ÖREN YERİ GİRİŞLERİ,

* ATV SAFARİ

* TÜRK GECESİ



Notlar

İptal Şartları

Cemalpaşa Mah. Atatürk Cad. Ander Apt. 68/4 Seyhan / Adana
0312 418 45 44 - 0322 235 0 200


Bu çıktı 20.04.2024 12:24 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.