İskandinavya & Fiyordlar Tur Programı

İSKANDİNAVYA & FİYORDLAR 

DANİMARKA (KOPENHAG) - OSLO (NORVEÇ) - STOCKHOLM (İSVEÇ) 

TÜRK HAVAYOLLARI İLE 

EKSTRA TUR ÜCRETİ 375€

Odense – Kopenhag (1) – Malmö – Helsingborg (1) – Vattern Gölü – Stockholm (2) 
Karlstadt – Oslo (1) – Voss – Bergen (1) – Haugesund – Stavanger (2) – Flekkefjord – Aarhus (1) 

ADANA ÇIKIŞLI 

09 TEMMUZ - 19 TEMMUZ 2020 ///  9 GECE - 10 GÜN

Kalkış Yerleri: Adana Şakirpaşa Havalimanı
PROGRAM
1. Gün: ADANA – İSTANBUL – BİLLUND – ODENSE – KOPENHAG

Saat 02.00’da Adana Şakirpaşa Havalimanı iç hatlar terminalinde acenta yetkilisi ile buluşup bilet ve bagaj işlemlerinin ardından   TK 2451 sefer sayılı uçuş ile 03:50’de İstanbul’a hareket. 05:25’de İstanbul’a varış. Türk Havayolları ‘nın TK1487 sefer sayılı tarifeli uçuşu ile 07:35‘de Billund‘a uçuyoruz. Yerel saat ile 09:55‘de Billund Havalimanı ‘na varışımızın ardından özel otobüsümüzle Odense‘ye hareket ediyoruz. Danimarka ‘nın 3. Büyük kenti olan Odense‘ye varışımız ile birlikte şehir turumuzu düzenliyoruz. Standartlar üstü müzeleri, film festivali ve ödüllü hayvanat bahçesi ile ünlü Odense şehrinde gerçekleştireceğimiz panoramik şehir turu ve çevre gezisi esnasında ünlü masal yazarı Hans Christian Andersen‘in evi, Odense Katedrali, Egeskov Kalesi ve Odense Sarayı başlıca görülecek yerler arasındadır. Odense‘de gerçekleştireceğimiz çevre gezisi ardından Kopenhag ‘a hareket ediyor ve varışımız sonrasında da şehir turumuzu düzenliyoruz. Şehir turu esnasında ilk olarak 1350 ‘li yıllardan kalma Hansa Evleri, tamamen siyah camdan yapılmış ve kentteki en modern bina olarak nitelendirilen Black Diamond (Kara Elmas) ve Kopenhag‘ın simgesi olan Küçük Deniz Kızı Heykeli ‘ni görüyoruz. Ayrıca Parlamento Binası, Christianborg Kalesi, Glypthoteki Amelienborg Sarayı ve Borsa Binası da görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otelimize transfer.



2. Gün: KOPENHAG – (Danimarka Şatoları Turu) – MALMÖ – HELSİNGBORG

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek olan Danimarka Şatoları Turu ‘na (75 Euro) katılabilirler. Bu turumuzda ilk durağımız Hillerod olacaktır. Hillerod‘da bizi tüm ihtişamı ile Kuzeyin Versailles‘i olarak kabul edilen Frederiksborg Sarayı olacaktır. Sarayın barok bahçe peyzajı 1750 yılından bu yana tasarlandığı şeklini korumakta ve bizleri adeta bir tarih yolculuğuna çıkartmaktadır. Frederiksborg Sarayı‘nın bahçe ve içine yapacağımız ziyaretin ardından turumuzu tamamlayarak Helsingör‘e varıyoruz. Helsingör‘de, Shakespeare ‘in Hamlet ‘inin sarayı olarak da bilinen Kronborg Şatosu bizlere merhaba diyecektir. Kuzey Avrupa’nın en güzel şatolarından birisi olan ve her yıl yaklaşık 200 bin kişi tarafından ziyaret edilen saray 2000 yılında Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi‘ne dahil edilmiştir. Çevresi surlarla çevrili olan ve tarihi 1500 yıllarına uzanan, günümüze kadar ise kültür merkezi, kraliyet sarayı, hapishane, savunma kalesi gibi birçok amaçla kullanılan saray aynı zamanda Danimarka Prensi Hamlet eseri için William Shakespeare ‘e ilham kaynağı olmuştur. Sarayın çevresi vereceğimiz fotoğraf molası ardından Malmö‘ye hareket ediyoruz. İsveç’in 3. Büyük kenti olan Malmö’de gerçekleştireceğimiz çevre gezisi esnasında Malmö kalesi, Turning Törso binası, Liman bölgesi başlıca görülecek yerer arasındadır. Malmö şehir turu sonrasında Helsingborg‘a hareket ediyoruz. İsveç‘in güneyinde yer alan ve bölgede önemli bir ticaret ve kültür noktası olan Helsingborg şehir tanıtım turumuzda, yemyeşil parkların ve kıyı manzarasının karşıladığı şehirde aynı zamanda gözetleme kulesi olarak da kullanılmış olan Helsingborg Kalesi ( Karnan ) , St.Mary Kilisesi, Radhuset, butik alışveriş dükkanları ve tarihi yürüyüş alanları ilginizi çekecektir. Helsingborg turumuz sonrasında otelimize transfer.



3. Gün: HELSİNGBORG – VATTERN GÖLÜ – STOCKHOLM

Sabah kahvaltısının ardından Stockholm ‘e hareket ediyoruz. Yolculuğumuz esnasında Vattern Gölü kıyısında yer alan Jönköping şehrinde kısa bir mola veriyoruz. Bu serbest zaman dahilinde İsveç ‘in en büyük 2 gölü olan Vattern Gölü‘nin harika manzarasını fotoğraflama şansına sahip olacağız. Vattern Gölü‘nde sunulacak kısa süreli serbest zamanın ardından Stockholm ‘e doğru olan yolculuğumuza devam ediyoruz. Stockholm‘e varışımız sonrasında düzenlenecek olan panoramik şehir turu esnasında 14 ada üzerine kurulu, kuzeyin Venedik’i olarak anılan bu büyüleyici şehirde, Fjallgatan Tepesi, orta çağdan kalma Gamla Stan, Djurgarden Parkı, Belediye Sarayı, 7 tiyatroyu aynı çatı altında toplamış olan Ulusal Tiyatro Binası ve Borsa Binası ile Kunqsrad Parkı göreceğimiz yerler arasındadır. Şehir turu sonrasında otelimize transfer.



4. Gün: STOCKHOLM – (Stockholm Güzelleri Turu)

Sabah kahvaltısının ardından Arzu eden misafirlerimiz tam tün ekstra düzenlenecek olan Stockholm Güzelleri Turu ‘na (75 Euro) katılabilirler. Turumuzda ilk olarak Drottningholm Sarayı‘nı ziyaret edeceğiz. İsveç Kraliyet Ailesi‘nin özel konutu olan ve 18. YY itibarı ile ailenin yazlık sarayı olarak kullanılan saray, İsveç’teki en popüler turistik mekanlar arasında yer alır. 1991 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi ‘ne alınan Drottningholm Sarayı‘na gerçekleştireceğimiz ziyaret sonrasında turumuzun ikinci durağı Djjurgarden Adası‘nda yer alan Vasa Müzesi olacaktır. İsveç Kraliyet Ailesi‘nin uzun yıllar boyunca av mekânı olarak kullandığı adada yer alan, günümüzde yaşayan bir müze olarak tanımlanan Vasa Müzesi‘nde, 17. Yy da denize indirildikten kısa süre sonra batan ve 1961 yılında su üstüne çıkartılan Vasa Gemisi‘ni ziyaret edeceğiz. Vasa Müzesi ziyaretimiz sonrasındaki durağımız ise Sigtuna Kasabası olacaktır. İsveç‘in tarih boyunca süre gelen folklorik yaşam tarzını çok net şekilde görebileceğimiz Sigtuna‘da, İsveç‘yerel yaşamı ve kendine özgü mimarisine sahip evleri sizi adeta bir tarih ve kültür yolculuğuna çıkartacaktır. Turumuz sonrasında otelimize transfer.



5. Gün: STOCKHOLM – KARLSTADT – OSLO

Sabah kahvaltısının ardından Oslo’ya doğru hareket .Stockholm – Oslo arası yolculuğumuzda Vanern Gölü‘nün kuzey kıyısında bulunan Karlstadt‘ı ziyaret edeceğiz. Karlstad şehir merkezinde gerçekleştireceğimiz kısa bir çevre gezisi ve serbest zaman ardından Oslo yolculuğumuza devam ediyoruz. Oslo‘ya varışımız ardından şehir turumuzu düzenliyoruz. Oslo panoramik şehir turu esnasında Kraliyet Sarayı, Meclis Binası, Belediye Sarayı, Viking Gemileri Müzesi, Ulusal Tiyatro Binası, Oslo Katedrali, Karl Johans Caddesi görülecek yerler arasındadır. Şehir tanıtım turu sonrasında Oslo bölgesindeki otelimize transfer.



6. Gün: OSLO – VOSS – (Flamsbana Dağ Treni & Fiyort Cruise Turu) – BERGEN

Sabah kahvaltısının ardından Voss‘a hareket ediyoruz. Varışımız sonrasında vereceğimiz kısa bir molanın ardından arzu eden misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Flamsbana Dağ Treni ve Fiyort Cruise Turu‘na (175 Euro) katılabilirler. Turumuzda ilk olarak Myrdal – Flam arasında, birçok gezginin ölmeden önce görülecekler/yapılacaklar listesinde yer alan eşsiz Flamsbana Dağ Treni yolculuğumuzu gerçekleştiriyoruz ve muhteşem göllerin ve vadilerin manzaralarına tanıklık ediyoruz. Tren yolculuğumuz sonrasında Flam – Gudvangen arasında özel tekne ile yaklaşık 2 saatlik unutulmaz bir fiyort gezisi esnasında oldukça yüksekten akan şelalelerin manzarası ve küçük Flam köyleri sizleri büyüleyecek. Turumuz sonrasında Bergen bölgesi otelimize transfer.



7. Gün: BERGEN – HARALDSHAUGEN – HAUGESUND – STAVANGER

Sabah kahvaltısının ardından Bergen şehir turu.UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi ‘de yer alan Bergen, Norveç‘in batı kıyısındaki Hordaland bölgesinde yer alan sevimli bir şehirdir. Dağlarla çevrili olan şehir, bu özelliği ile “Yedi Dağın Şehri” ismi ile de anılır. Tarihi Bergen Evleri arasındaki sokaklardan, kaleler ve dağlarla çevrili limana kadar yürüyerek gerçekleştireceğimiz şehir turumuzu balık pazarını da ziyaret ederek tamamlıyor ve Stavange ‘e doğru hareket ediyoruz. Yolculuğumuz esnasında ilk olarak Haraldshaugen‘de gerçekleştireceğimiz kısa bir fotoğraf molası ardından Haugesund‘a ulaşıyoruz. Norveç Krallığı‘nın ilk kurulduğu yer olan ve tarih boyunca gemilerin kötü hava koşullarından zorluk çekmeden, güvenle sığınabildikleri bir liman olan Haugesund, bu stratejik konumu sayesinde tipik bir Viking şehri olarak gelişmiştir. Haugesund‘da gerçekleştireceğimiz çevre gezisi sonrasında Stavanger‘e doğru olan yolculuğumuza devam ediyoruz. Stavanger‘e varışımız ile birlikte şehir turu düzenliyoruz. Norveç‘in 4. Büyük kenti ve en güzel şehirlerinden biri olan ve günümüzde de önemli bir ticaret kenti olan Stavanger‘in tarihi Viking dönemine kadar uzanır. Bölgede Viking kültürünün etkilerinin en yoğun hissedildiği ve 2008 yılında da Avrupa Kültür Başkenti seçilen şehir yıl boyu birçok festivale de ev sahipliği yapar. Bunun yanı sıra Stavanger, fiyort ve adaları ile oldukça ilgi çeken turistik bir şehirdir. Stavanger‘de gerçekleştireceğimiz şehir turu sonrasında otelimize transfer.



8. Gün: STAVANGER – (Preikestolen & Pulpit Rock & LyseFjord Cruise Turu)

Sabah kahvaltısının ardından Arzu eden misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek olan Preikestolen & Pulpit Rock & LyseFjord Cruise Turu‘na (100 Euro) katılabilirler. Bu turumuzda Güney Norveç’teki dünya harikası olarak bilinen en büyük fiyortları görecek, çevredeki doğa harikası fiyortlara, adalara ve dağlara hayran kalacağız. Senede 300.000 ‘in üzerinde doğa sever gezginin ziyaret ettiği, dünyanın en iyi manzaralarından birine sahip olduğu kabul edilen, Mission Impossible filminin de çekildiği Preikestolen‘e ve Pulpit Rock‘a deniz seviyesinden bakacağız. Ardından Vagabond‘un koyunu ziyaret edecek ve kristal berraklığındaki suyunu tatmak için Hengjane Şelalesi‘ne gideceğiz. Turumuzun ardından otelimize dönüyoruz..



9. Gün: STAVENGER – FLEKKEFJORD – KRİSTİANSAND – AARHUS

Erken saatte alacağımız sabah kahvaltısı ardından otelimizden ayrılıyor ve feribot ulaşımımızı gerçekleştireceğimiz Kristiansand‘a doğru hareket ediyoruz. Flekkefjord üzerinden gerçekleştireceğimiz bu seyahat esnasında Flekkefjord durak noktamız olacaktır. Güney fiyortların önemli başlangıç noktalarından biri olan, Fiyort köyleri ile meşhur ve yaklaşık 9900 nüfuslu bu şirin fiyort kasabasında vereceğimiz kısa çevre gezisi ve serbest zaman ardından Kristiansand‘a doğru olan yolculuğumuza devam ediyoruz. Öğleden sonra Kristiansand – Hirthals arası feribot ulaşımı gerçekleştiriyor ve Aarhus‘a ulaşıyoruz. Aarhus bölgesi oteline transfer.



10. Gün: AARHUS – BİLLUND – İSTANBUL- ADANA

Sabah kahvaltısının ardından Aarhus şehir turumuzu gerçekleştirmek üzere otelden ayrılıyoruz. Danimarka‘nın en büyük 2. Kenti olan ve aynı zamanda da ülkenin en önemli liman kentlerinden biri olan Aarhus, düz ve ormanlık bir alana kurulu olması sayesinde adeta kartpostal görüntüsünü andıran manzaralara sahiptir. 2015 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilen şehir, 2010 yılında “Dünya ‘nın en mutlu insanlarının yaşadığı şehir” ünvanını da almıştır. Tarihi anıtları ile ziyaretçilerini büyüleyen Aarhus‘da gerçekleştireceğimiz panoramik şehir turu esnasında Belediye Sarayı Binası, Aarhus Katedrali, Marselisborg Sarayı başlıca görülecek yerler arasındadır. Aarhus‘da geçekleştireceğimiz şehir turu sonrasında Billund‘a hareket ediyoruz. Billund‘da gerçekleştireceğimiz kısa çevre gezisi ardından serbest zaman sunuyoruz. Bu serbest zaman dahilinde dünyaca ünlü LegoLand‘i ziyaret etmek isteyen misafirlerimiz, rehberimize danışabilirler. Serbest zaman sonrasında İstanbul uçuşumuz için Billund Havalimanı‘na transfer. Türk Havayolları‘nın TK1486 sefer sayılı tarifeli uçuşu ile yerel saat ile 17:55 ‘de İstanbul ‘a hareket ediyoruz. Saat 22:20 ‘de İstanbul Havalimanı‘na varış ve THY TK 2476 ile saat 01:20’de (ertesi gün) Adana’ya hareket. Saat 02:55’de Adana’ya varış.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Havayolları ile Adana-İstanbul HL – Billund // Billund – İstanbul HL-Adana uçak bileti,
  • Havalimanı vergileri ve hizmetleri bedeli,
  • 3* ve 4* şehir dışı otellerde toplam 9 gece oda kahvaltı konaklamalar,
  • Havalimanı – otel – havalimanı transferleri ve şehirlerarası transfer,
  • Odense, Kopenhag, Malmö, Helsingborg, Vattern Gölü (Jönköping), Stockholm, Karlstadt, Oslo, Voss, Bergen, Haugesund, Stavenger, Flekkefjord, Aarhus, Billund panoramik şehir turları ve/veya çevre
  • Türkçe rehberlik hizmetleri.
  • Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Vize ücreti ve servis bedeli (140 Euro),
  • Yurt dışı çıkış harcı bedeli,
  • Her türlü otel ekstraları ve kişisel harcamalar,
  • Programda belirtilmeyen tüm gezi ve turlar,
  • Müze ve ören yerleri girişleri
  • 65 yaş üzeri için seyahat sigorta farkı 25€
  • KAPTAN VE REHBER BAHŞİŞLERİ


Notlar

***Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acentanız tarafından bildirilecektir.

***Fuar, kongre, konser,etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce acentanız tarafından bilgi verilecektir.

*** 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.

***Tur programında dahil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

**Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin  genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine,  girilmesine izin verilmeyen veya her hangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkansız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından acentamız sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda  imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

***Ekstra turlar , servis aldığımız yerel acenta tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamaktadır veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre

değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki  müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

***Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.

*** acentamız, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. acentamız, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır.


İptal Şartları

Cemalpaşa Mah. Atatürk Cad. Ander Apt. 68/4 Seyhan / Adana
0312 418 45 44 - 0322 235 0 200


Bu çıktı 29.03.2024 12:57 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.