Ankara Çıkışlı Doğu Karadeniz ve Batum Turu Tur Programı

 

KARADENİZ RÜYASI

 DOĞU KARADENİZ YAYLALAR & BATUM 

4 GECE / 5 GÜN 

MAÇKA - SÜMELA MANASTIRI- BATUM -  TRABZON - SÜRMENE - RİZE - AYDER - ZİLKALE - UZUNGÖL - ORDU - ÜNYE - FATSA - SAMSUN - AMASYA

21 - 26 TEMMUZ 2023

 

 

Kalkış Yerleri: Meşrutiyet Caddesi
PROGRAM
1. Gün: Ankara - Trabzon

Meşrutiyet Cad.  20.00 da buluşma ve 20.30 da Ankara’dan ayrılıp   Çorum - Samsun yolu üzeri Trabzon Maçka’ya gidiyoruz.



2. Gün: Maçka- Sümela Manastırı - Ayasofya - Atatürk Köşkü - Rize

Günün ilk ışıkları ile  Maçka’ya geliyoruz. Maçka’da  kahvaltımızı aldıktan sonra Coşan Dere boyunca ilerleyip Altındere Milli Parkı’nda  Sümela Manastırı'na  çıkıyoruz. Manastır gezimiz esnasında Meryam Ana Kilisesini ve yeni düzenlenen birçok alanı gezme şansınız olacaktır. Gezimiz sonrası, Trabzon’a hareket ediyoruz. Trabzon’da panoramik şehir turumuzu takiben Ayasofya Camii ve 19. yüzyıl başlarında Soğuksu Sırtlarında Konstantin Kabayanidis tarafından yazlık olarak yaptırılan ve daha sonra Ata’mızın Trabzon’u ziyaretleri esnasında konakladığı  Atatürk Köşkü’nü geziyoruz. Atatürk Köşkü gezimizin esnasında gümüş - telkari ve kazaziye gibi göz kamaştıran yöresel el işlemeciliği ürünleri hakkında bilgi alacağımız Gümüş Atölyesinde alışveriş molası sonrasında Rize'ye doğru yola çıkıyoruz.  Konaklama ve akşam yemeği Ars Hotel'de.



3. Gün: Sarp Sınır Kapısı - Batum - Mor Plaj - Medea Heykeli - Ali Nino - Avrupa Meydanı

Otelde alacağımız kahvaltımızın ardından Batum Turu için Sarp Sınır Kapısı’na hareket ediyoruz. Sarp Kapısına varış ve geçiş işlemlerimiz sonrasında Gürcistan’ın yükselen değeri Batum’u gezmeye başlıyoruz. Öncelikle yol üzerinde Gonio (Apsaros) Kalesi, St. Andrew Anıtını görüyor ve Çoruh nehri’nin üzerinden geçiyoruz. Sahil yolunu takip ederek mimari farklılıkları izleyerek Türk sokağının bulunduğu mevkii de aracımızdan inerek yürüyüşümüze başlıyoruz. Yaklaşık yarım saat sürecek yürüyüşümüz esnasında Türk Sokağı, Piazza Meydanı, Ermeni Katolik Kilisesi, Orta Camii, Avrupa Meydanı, Medea Heykeli, Tiyatro Meydanı, Poseidon Heykeli gibi noktaları görerek Mor Plaja geçiyoruz. Mor plajda dileyen misafirlerimiz yemeklerini yiyebilir, dileyen misafirlerimiz ise gezilerine devam edebilirler. (Haçapuri ve Armut suyunun tadına bakabilirsiniz). Mitolojik heykellerle süslü parklarla çevrili plaj çevresinde vereceğimiz serbest zaman sonrasında Batum’da ayrılmak üzere sarp sınır kapısına doğru yola çıkıyoruz. Geçiş işlemleri yapıldıktan sonra Rize’de bulunan Tekpa Rize Bezi Atölyesine gidiyoruz. Alışveriş sonrası  Konaklama ve Akşam Yemeği  Ars Hotel'de. 



4. Gün: Çamlıhemşin - Fırtına Deresi - Zilkale - Şenyuva - Palovit Şelalesi

Otelde alacağımız kahvaltı sonrasında aracımıza Arhavi Ardeşen istikametinden Fırtına Deresi boyunca Çamlıhemşin’e hareket ediyoruz. Yolumuz üzerinde Tmisvat Köprüsünün yanında kısa bir mola vereceğiz bu esnada dileyen misafirlerimiz Fırtına Deresi üzerinde gerilen halatlar üzerinde kurulan ve düzenek ile gerçekleştirilen Zipline aktivitesini deneyebilirler. Buradaki serbest zamanımızın ardından Çamlıhemşin’e hareket ediyoruz. Burada bizi bekleyen minibüslerimize binip Zilkale - Palovit Şelalesi turumuzu gerçekleştiriyoruz. Öncelikle Karadeniz ahşap ve taş işçiliğinin en güzel örneklerinden Hemşin konaklarını görebileceğimiz rotamız  Zil Kale’ye kadar unutamayacağınız manzaralar eşliğinde devam edecektir. Trabzon İmp. Döneminin ihtişamlı yapısı olan ve Osmanlı tarafından alındıktan sonra Kale - i Zir olarak adlandırılan göz alıcı kaleyi gezdikten sonra Palovit Şelalesi’ne gidiyoruz. Güzelliği ile büyüleneceğiniz şelale gezisi sonrası dizilere de mekân olan Şenyuva Köyünün sembolü Çinçiva Köprüsünde vereceğimiz mola sonrasında Çamlıhemşin’e doğru yola çıkıyoruz. Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde bulunan Ayder Yaylası’na gidiyoruz. Gelin Tülü Şelalesi, Kalegon Düzlüğü, Ahşap Yayla Evleri ve Yöresel Pazarları ile geçireceğimiz serbest zaman sonrası Rize'ye hareket. Konaklama ve Akşam Yemeği Rize Ars Hotel'de



5. Gün: Uzungöl Yaylası - Çay Fabrikası - Vakfıkebir - Ordu - Boztepe

Otelde alacağımız kahvaltımızın ardından Trabzon’a hareket ediyoruz. Of - Çaykara yol güzergâhından 1090m. Yükseklikteki Haldizen Deresi’nin oluşturduğu Uzungöl’e varış. Göl etrafında yürüyüş, çay ve fotograf molası sonrası Akçaabat’a hareket. Akçaabat’ta extra olarak alacağımız Köfte menü öğle yemeğimizin ardından yola devam ediyoruz. Yol güzergâhı üzerinde yöresel ürünlerin alışverişini de yapabileceğiniz Ekmeği ile ünlü Vakfıkebir’de ekmek tadımı yapıp Tirebolu’ya çay fabrikasına geçiyoruz. Çay’ın üretimini dinledikten sonra alışverişimiz yapıp Karadeniz'in en kadim ve en güzel şehirlerinden biri olan Ordu'ya hareket ediyoruz. Boztepe , Teleferik ve Panoromik gezimiz sonrası Konaklama ve Akşam Yemeği Ordu Grand Ayzek Hotel'de



6. Gün: Samsun - Atatürk Heykeli - Amasya - Çorum - Ankara

Otelde alacağımız kahvaltı sonrası Samsun'a hareket. Kentin sembollerinden olan Atatürk Heykeli görülecek yerler arasında. Samsun merkezde vereceğimiz kısa zaman sonrası Amasya’ya hareket ediyoruz Şehzadeler şehri Amasya’da1865 yılında yaptırılan tipik bir Osmanlı konağı olan Hazeranlar Konağı ile başlıyoruz. Sonrasında Yeşilırmak kenarına yapılan nehrin üzerine doğru duran Yalı Boyu Evlerinin manzarası eşliğinde Sultan II. Bayezid Külliyesine gidiyoruz. Sultan II. Bayezid adına 1485 yılında yapılan içinde camii, medrese, imaret, türbe, şadırvan ve çeşme bulunan. Buradan Burma Minareli Camii ve Şehzadeler Parkı geziyoruz. İçinde İlhanlılar döneminden kalma 6 adet mumyanın bulunduğu Amasya Müzesini ziyaret ediyoruz. Müze gezimiz sonrasında Ferhat / Şirin Su Kanalları’nı görüp Çorum yol güzergâhından Ankara’ya doğru yola çıkıyoruz. Geç Saatlerde Ankara'ya varış.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • TURİZM OTOBÜSLERİ İLE ULAŞIM
  • RİZE ARS HOTEL VB 3 GECE KONAKLAMA
  • ORDU GRAND AYZEK OTEL VB 1 GECE KONAKLAMA
  • TUR SÜRESİNCE KONAKLAMA YAPILAN OTELLERDE 4 ADET KAHVALTI (BÜFE)
  • TUR SÜRESİNCE KONAKLAMA YAPILAN OTELLERDE 4 ADET AKŞAM YEMEĞİ (BÜFE & SET)
  • OTOBÜS VE REHBER EŞLİĞİNDE BATUM TURU 
  • PALOVİT- ŞENYUVA - ZİLKALE MİNİBÜSLÜ TUR
  • YÖRESEL EĞLENCE İMKÂNLARI (TULUM – KEMENÇE – HORON)
  • MİLLİ PARK OTOBÜS GİRİŞ ÜCRETLERİ
  • 1618 SAYILI KANUNA GÖRE KİŞİYE ÖZEL SEYAHAT VE SAĞLIK SİGORTASI
  • REHBERLİK HİZMETİ


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • ÖĞLE YEMEKLERİ,
  • MÜZE GİRİŞ ÜCRETLERİ,
  • ZİPLİNE VE DİĞER HARCAMALAR
  • BATUM YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI (150 TL)


Notlar

ÖNEMLİ NOT !!! TUR TARİHİNDE BATUM GİRİŞLERİNDE SIKINTI OLUR İSE ALTERNATİF OLARAK BORÇKA - KARAGÖL GEZİSİ YAPILACAKTIR.


İptal Şartları

 

 


Cemalpaşa Mah. Atatürk Cad. Ander Apt. 68/4 Seyhan / Adana
0312 418 45 44 - 0322 235 0 200


Bu çıktı 28.03.2024 22:58 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.