Kısa Doğu Karadeniz ve Yaylalar Tur Programı

KISA DOĞU KARADENİZ VE YAYLALAR 

 

 MAÇKA -  ZİGANA GEÇİDİ - SÜMELA MANASTIRI - TRABZON - AYASOFYA MÜZESİ - 

ATATÜRK KÖŞKÜ -UZUNGÖL YAYLASI  - RİZE  - AYDER YAYLASI - KAÇKAR DAĞLARI -

ÇAMLIHEMŞİN YAYLALARI - FIRTINA DERESİ&VADİSİ- FATSA - SAMSUN

3 GECE / 4 GÜN

22-27 HAZİRAN / 06-11 TEMMUZ

  20-25 TEMMUZ / 03-08 AĞUSTOS

17-22 AĞUSTOS / 31 AĞUSTOS- 05 EYLÜL

 

 

Kalkış Yerleri: Adana - Ankara Çıkışlı
PROGRAM
1. Gün:

Uğur Mumcu Meydanı/ Tren Garı önünde 19.00 da buluşma ve 19.15 da Adana’dan ayrılıp Niğde – Kayseri – Sivas – Gümüşhane yol üzeri Maçka’ya gidiyoruz.



2. Gün:

Sabah erken saatlerde bir zamanlar Türkiye’nin en uzun tüneli olan Zigana Geçidinden geçiyoruz ve yemyeşil Doğu Karadeniz’e merhaba diyoruz. Altındere Milli Parkı İçerisinde yer alan Sümela tesislerinde alacağımız zengin yöresel kahvaltı sonrası 300m. yükseklikte kurulan ve Meryem Ana’ya hitaben yapılan en güzel doğa manzarasına hâkim tepede ki Sümela Manastırı’nı   görüyoruz ve Maçka’dan ayrılıp 19. yüzyıl başlarında Trabzon'a hâkim Soğuksu Sırtlarında Konstantin Kabayanidis tarafından yazlık olarak yaptırılan ve daha sonra Ata’mızın Trabzon’u ziyaretleri esnasında konakladığı Tarihi Köşkü geziyoruz. Atatürk Köşkü gezimizin ardından Karadeniz’in sembol yaylalarından olan Uzungöl Yaylası’na hareket ediyoruz. Bir tarafı deniz, bir tarafı yemyeşil dağ manzarası eşliğinde Yomra – Arsin - Araklı Sürmene - Of - Çaykara yol güzergâhından 1090 mt Yükseklikteki Haldizen Deresi’nin oluşturduğu Uzungöl’e varış. Benim Uzun Göl’üm, Çamların arasına saklanmış, Sessizliğin çok sesliliğidir. Gölün yanında caminin. Ahenkli bir duruşudur. Benim Uzun Göl’üm, Kışları terk edilmiş bir baraka gibidir, Fazla uğrayanı yoktur öyle. Yazları ise Sıcaktan bunalan insanların sığındığı bir limandır Haldızen Deresi etrafındaki yürüyüş parkurlarında yürüyüşler yapabilir, göle hâkim tepelerden Uzungöl Manzaraları ve hatıra fotoğrafları çekebilirsiniz ve konaklama yapacağımız otele varış ve dinlenme otelimizde. Otelimiz Butik Yayla Otelimizi Uzungöl Sezgin Hotel



3. Gün:

Sabah otelde aldığımız harika kahvaltımızın ardından Rize’ye doğru hareket ediyoruz. Rize’ye vardığımızda ilk olarak Rize bezi fabrikasını gezimizin hemen ardından Çamlıhemşin fırtına deresi üzerinde bizleri bekleyen minibüslerimize binip Zilkale – Palovit Şelalesi turumuzu gerçekleştiriyoruz. Karadeniz’de ahşap ve taş işçiliğinin en güzel şekilde işlenerek yapıldığı Hemşin Konaklarını ve yüzlerce yıllık birçok ağacın ve endemik bitkilerin yer aldığı orman içi yollardan ilerleyerek Zil Kale’ye gidiyoruz. Trabzon İmparatorluğu döneminde yapılan ve Osmanlı döneminde de alındıktan sonra Kale – i Zir olarak adlandırılan göz alıcı kaleyi fotoğrafladıktan sonra muhteşem bir doğa içerisinde yer alan Palovit Şelalesi’ne gidiyoruz. Çamlıhemşin’e dönüş yolumuz üzerinde Şen yuva Köyünde duruyoruz. Çinçiva Köprüsünde hatıra fotoğrafları çekilip, otobüsümüze doğru yol alıyoruz. Fırtına vadisi üzerinde yer alan Tmisvat Köprüsü’nün yanı başında Zipline yapabilirsiniz. Burada ki gezimizin ardından Ayder yaylasına çıkıyoruz, Ayder de göreceğimiz yerler arasında Gelin Tülü Şelalesi, Kalegon düzlüğü, Ahşap yayla evlerini görerek yapacağımız yayla yürüyüşümüzün ardından Ayder yaylasından ayrılarak Konaklama yapacağımız Butik Yayla otelimiz olan Ayder Çamlıhemşin Dere Otel’e geçiş yapıyoruz. Akşam yemeği ve eğlencesi otelimizde (Pokut ve Sal Yaylasına talep olması durumunda extra olarak organize edilecektir.)



4. Gün:

Otelde alacağımız sabah kahvaltısından sonra Rize üzerinden yöresel ekmeklerimizi ve yöresel ürünlerimizi alacağımız Vakfıkebir de kısa bir mola veriyoruz. Bölgenin en nadide çaylarından içmek ve çay tarlasını gezmek için Tirebolu’da bulunan Tirebolu Çay Fabrikası’na gidiyoruz. Burada öncelikle çay toplama ve işlenişi hakkında detaylı bilgi alıp fabrikayı gezdikten sonra çaylarımızı içiyor ve alışverişlerimizi yapıyoruz. Aynı zamanda burada Karadeniz'in en güzel balıklarından biri olan Mezgit'in tadına bakabilirsiniz. Giresun’a hareket.  Çay alışverişimizi yaptıktan sonra Karadeniz sahil yolunu takip ederek Giresun Şehir merkezinden geçerek Ordu’ya varış. Teleferik ile mükemmel bir manzaraya sahip Boztepe’ye çıkıyoruz. Burada vereceğimiz zaman esnasında Karadeniz’in muhteşem fotoğraflarını çekebilirsiniz. Fatsa ’da yer alan 4* Otelimize geçiş yapıp burada konaklama sağlıyoruz. Konaklama akşam yemeği dinlenme otelimizde. Otelimiz Fatsa Yalçın Otel



5. Gün:

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından otelden ayrılıyoruz. Yaklaşık 1,30 dk. sürecek Samsun’a hareket ediyoruz Samsun’a vardığımız da ilk olarak Bandırma Vapuru, İhtişamlı görüntüsü ile kentin sembollerinden olan Atatürk Heykeli görülecek yerler arasında. Samsun merkezde vereceğimiz serbest zaman sonrasında Amasya şehir merkezine doğru yol alıyoruz. Burada ilk durağımız Amasya’da şehzadelik yapmış ve Osmanlı’ya padişah olmuş Sultanlarımızdan, Sultan İkinci Beyazıt Külliyesini ziyaret ediyoruz. Külliye içerisinde paratoner olarak kullanılmış çınar ağaçlarını, o dönemde payitaht İstanbul’u merak eden, ama gidemeyen Amasyalılar için İstanbul siluetinin çizildiği tarihi şadırvanı, kapı girişlerindeki denge sütunlarını ve camiinin içini gördükten sonra Yeşilırmak kıyısına iniyoruz. Yeşilırmak, Sivas’tan doğarak Samsun’un Çarşamba ilçesinde denize dökülene kadar geçtiği tüm bölgelere hayat verir. Amasya, Yeşilırmak’ın iki yakasına yerleşmiş bir şehirdir. Amasya; Osmanlı dö neminden kalma 18. ve 19. Yy konaklarının, Yeşilırmak boyunca sıra sıra inci tanesi gibi dizilip yalı olarak adlandırıldığını, İran kökenli Pontus krallarının mezarlarının Harşena Dağı’na oyularak tapınak görüntüsü aldığını, Ferhat ve Şirin efsanesiyle hafızalara neden unutulmaz bir biçimde kazındığını ve Şehzadeler parkındaki Padişah büstleriyle tarihsel bağını koparmadığını göreceğimiz bir görsel şölenle sizleri kendisine hayran bırakacaktır. Şehzadeler parkında yapacağımız yürüyüş sonrasında Roma dönemi kemerleri üzerine oturtulmuş Alçak Köprüden geçerek Hazeranlar Konağını da görebileceğimiz bu gezimizde Osmanlı dönemi yaşantısını daha iyi anlayabileceğiz. Amasya’da alacağımız yöresel ürünlerden sonraYozgat-Kayseri-Niğde güzergahından Adana’ya  doğru yola çıkıyoruz. Sabah Saatlerinde Adana’ya varış.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • LÜX TURİZM OTOBÜSLERİ İLE ULAŞIM
  • UZUNGÖL SEZGİN HOTEL VB. 1 GECE KONAKLAMA
  • AYDER ÇAMLIHEMŞİN DERE OTEL VB. 1 GECE KONAKLAMA
  • 5* FATSA YALÇIN HOTEL 1 GECE KONAKLAMA
  • TUR SÜRESİNCE KONAKLAMA YAPILAN OTELLERDE 3 ADET KAHVALTI (BÜFE)
  • TUR SÜRESİNCE KONAKLAMA YAPILAN OTELLERDE 3 ADET AKŞAM YEMEĞİ (BÜFE & SET)
  • YÖRESEL EĞLENCE İMKANLARI (TULUM – KEMENÇE – HORON)
  • MİLLİ PARK OTOBÜS GİRİŞ ÜCRETLERİ
  • 1618 SAYILI KANUNA GÖRE KİŞİYE ÖZEL SEYAHAT VE SAĞLIK SİGORTASI
  • PROFESYONEL KOKARTLI REHBERLİK HİZMETİ
  • TUR BAŞLANGIÇ İKRAM ESNASINDA ÖZEL SANDEVİÇ İKRAMI
  • TUR SÜRESİNCE OTOBÜS İÇİ İÇECEK İKRAMLARI


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • İLK GÜN KAHVALTI
  • ÖĞLE YEMEKLERİ,
  • MÜZE GİRİŞ ÜCRETLERİ,
  • ZİPLİNE VE DİĞER HARCAMALAR
  • YAYLA MİNİBÜS TRANSFERLERİ


Notlar

İptal Şartları

Cemalpaşa Mah. Atatürk Cad. Ander Apt. 68/4 Seyhan / Adana
0312 418 45 44 - 0322 235 0 200


Bu çıktı 20.04.2024 08:31 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.