Doğu Karadeniz ve Yaylalar Turu Tur Programı

 

DOĞU KARADENİZ ve YAYLALAR 

 

MAÇKA-SÜMELA-TRABZON-SÜRMENE-RİZE-AYDER- -UZUNGÖL

GİRESUN-KULAKKAYA-ORDU-ÜNYE-FATSA-SAMSUN-AMASYA

 

4* veya 5*  OTELLERDE KONAKLAMA 

4 GECE - 5 GÜN

GEZİ TARİHLERİ 

06-11 TEMMUZ  2021

 

Kalkış Yerleri: Meşrutiyet cad.
PROGRAM
1. Gün: .

Akşam saat 20:00’ de Meşrutiyet Caddesi Yapı Kredi Bankası  önünde buluşma ve Maçka’ya hareket.



2. Gün: .

Sabah saatlerinde Maçka’ya geliyoruz. Altındere Milli Parkı İçerisinde yer alan Sümela tesislerinde alacağımız zengin yöresel kahvaltı sonrası Sumela Manastırı’nın görülmesi ve fotoğraf molası sonrasında Maçka’dan ayrılıp Karadeniz sahil boyunca  Trabzon şehir merkezine hareket. Karadeniz’in en renkli kentlerinden birisi olan Trabzon’da 19. yüzyıl başlarında Soğuksu Sırtlarında Konstantin Kabayanidis tarafından yazlık olarak yaptırılan ve daha sonra Ata’mızın Trabzon’u ziyaretleri esnasında konakladığı Atatürk Köşkü’nü geziyoruz. Atatürk Köşkü gezimizin esnasında gümüş – telkari ve kazaziye gibi göz kamaştıran yöresel el işlemeciliği ürünleri hakkında bilgi alacağımız Gümüş Atölyesini görüp  Uzungöl’e doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. Bir tarafı deniz, bir tarafı yemyeşil dağ manzarası eşliğinde Yomra – Arsin - Araklı Sürmene - Of - Çaykara yol güzergâhından 1090m. Yükseklikteki Haldizen Deresi’nin oluşturduğu Uzungöl’e varış. Ekstra öğle yemeği ve yürüyüş için serbest zaman (Tereyağda Alabalık Önerimizdir.) Ardından  Uzungöl’ deki otelimize hareket. Akşam yemeği ve konaklama.



3. Gün: .

Otelde alacağımız açık büfe kahvaltımızın  ardından Çamlıhemşin’e hareket ediyoruz. Bizleri bekleyen minibüslerimize binip Zilkale – Palovit Şelalesi turumuzu gerçekleştiriyoruz. Karadeniz’de ahşap ve taş işçiliğinin en güzel şekilde işlenerek yapıldığı Hemşin Konaklarını ve yüzlerce yıllık birçok ağacın ve endemik bitkilerin yer aldığı orman içi yollardan ilerleyerek Zil Kale’ye gidiyoruz. Trabzon İmparatorluğu döneminde yapılan ve Osmanlı döneminde de alındıktan sonra Kale – i Zir olarak adlandırılan göz alıcı kaleyi fotoğrafladıktan sonra muhteşem bir doğa içerisinde yer alan Palovit Şelalesi’ne gidiyoruz. Çamlıhemşine dönüş yolumuz üzerinde Şenyuva Köyünde duruyoruz. Çinçiva Köprüsünde hatıra fotografları çekilip Osmanlı Alabalık Tesisi’ne geçiyoruz. Burada dileyen misafirlerimiz ekstra olarak İspir Kuru Fasulyesi, Muhlama ve Laz Böreği gibi yöresel lezzetlerin tadına bakabilirler. Tmisvat Köprüsü’nün yanı başında Zipline yapabilirsiniz.  Ardeşen istikametinden Fırtına Deresi boyunca çıkacağımız Ayder Yaylası’nda Gelin Tülü Şelalesi, Kalegon Düzlüğü, Yayla Evlerini görebilirsiniz.  Butik Yayla Otelimizde akşam yemeği sonrası geceleme.



4. Gün: .

Otelde alacağımız kahvaltı sonrası Trabzon şehir merkezine hareket. Ekmeği ile ünlü Vakfıkebir’de yöresel ekmek tadımı yapıp Espiye - Görele yol güzergâhından, Karadeniz’in en güzel çayını tatmak için Tirebolu’da bulunan Tirebolu Çay Fabrikası’na gidiyoruz. Burada çayın hikâyesini dinledikten sonra alışverişlerimizi yapacağız. Ekstra öğle yemeğimizi aldıktan sonra Giresun, Dereli yolunu takip ederek 1.800 - 1.900 metre yükseklikteki Kulakkaya Yaylasında bulunan muhteşem doğal güzellikteki  otelimize varış. Odalarımıza yerleşme ve akşam yemeği. 



5. Gün: .

Doğa harikası yaylamızda alacağımız kahvaltımızın ardından sabah yürüyüşümüzü yapıp otelden ayrılıp Kuzalan Tabiat Parkı’na geçiyoruz. Turizme yeni kazandırılan Kuzalan Şelalesini, gezdikten sonra Giresun’a gidiyoruz. Ekstra öğle yemeği molası sonrası (Meşhur Giresun Pideleri’nin tadına bakmanız önerimizdir) Ordu’ya devam ediyoruz. Ordu’da, Teleferik ile mükemmel bir manzaraya sahip Boztepe’ye çıkıyoruz. Ordu manzarasına karşı kahve keyfi yapabilirsiniz. Türkiye’nin en uzun tüneli Nefise Akçelik Tüneli’nden geçerek  Ünye’de kahve molası verip  Samsun’ a gidiyoruz.  Otele yerleşme. Akşam yemeği ve konaklama



6. Gün:

Otelde alacağımız açık büfe kahvaltımızın ardından  Bandırma Vapuru, İhtişamlı görüntüsü ile kentin sembollerinden olan Atatürk Heykeli görülecek yerler arasında. Samsun merkezde vereceğimiz  serbest zaman sonrası  Amasya’ ya hareket. Amasya girişindeki “Ferhat ve Şirin Efsanesine” konu olmuş Ferhat Su Kanalının görülmesi II. Beyazıd Külliyesi, Etnografya ve Mumyalar Müzesi, Gök Medrese, Torumtay Türbesi, Hazeranlar Konağı, Kral Kaya Mezarları, Kızlar Sarayı ve Alçak Köprünün gezilmesi sonrası Ankara’ya hareket.. Yolumuz üzerinde Çorum’un meşhur leblebilerinin tadına bakıp ve hediyelik leblebi alıp Ankara’ya doğru yola çıkıyoruz. Tahmini gece saatlerinde Ankara’ya varışımız ile birlikte turumuzun sonu.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

* Lüks turizm otobüsleri ile ulaşım
 *1. gün Maçka’da yöresel kahvaltı
 *4*ve 5*  otellerde 4  gece konaklama
 * Otellerde 4 açık büfe kahvaltı – 4 akşam yemeği
 * Palovit – şenyuva - zilkale minibüs turu
 * Yöresel eğlence imkânları (tulum – kemençe – horon)
 * Otel hamam ve sauna kullanımları
 * Milli park otobüs giriş ücretleri
 * Seyahat ve sağlık sigortası
 * Profesyonel kokartlı rehberlik hizmeti
 * Otobüs içi ikramlar; 



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

* ÖĞLE YEMEKLERİ, 

* MÜZE GİRİŞ ÜCRETLERİ 

* TELEFERİK 



Notlar

İptal Şartları

Cemalpaşa Mah. Atatürk Cad. Ander Apt. 68/4 Seyhan / Adana
0312 418 45 44 - 0322 235 0 200


Bu çıktı 20.04.2024 13:55 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.