Doğu Ekspresi ile Kars Tur Programı

DOĞU EKSPRESİ İLE

KARS  ANİ HARABELERİ

ÇILDIR GÖLÜ- SARIKAMIŞ

KARS KALESİ - KATHERİNA EVİ - ÇILDIR GÖLÜ - KAFKAS DANS GÖSTERİSİ - OPERA EVİ

12 HAVARİ KİLİSESİ - FETHİYE CAMİİ - ANİ HARABELERİ - SARIKAMIŞ 

GİDİŞ ANADOLU JET  İLE + DÖNÜŞ  DOĞU EKSPRESİ İLE..

16 – 19 ARALIK

30 ARALIK – 2 OCAK (YILBAŞI)

10 – 13 ŞUBAT 

 

Kalkış Yerleri: Ankara Tren Garı
PROGRAM
1. Gün: KARS - SARIKAMIŞ

Sabah saat 06.30 ’da Esenboğa hava limanı iç hatlar terminali THY kontuarı önünde buluşma bilet ve bagaj işlemleri sonrasında TK 7090 sefer sayılı uçağı ile saat 08:00‘da Kars’a hareket saat 09:35’de Kars’a varışımızın ardından bizi karşılayacak özel aracımızla gezimize başlıyoruz. İlk olarak Kanlı Tabya olarak bilinen Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi’ni  geziyoruz. Ardından Sarıkamış’a hareket ediyoruz. Sarıkamış Şehitleri Anıtı'nı ve Katerina Köşkü ziyaretimizi yaptıktan sonra kayak merkezine gidiyor ve burada bir süre serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirler telesiyej ile 1. zirveye doğru çıkabilir ve sıcak bir şeyler içebilirler. Sarıkamış’tan hareket edip Kars merkeze geçiyoruz.  Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. İsteyen misafirlerimizle Kars’ın meşhur aşık atışması ve muhteşem Kafkas gösterisini izleme imkanı…<span style="font-size: 10.5pt; mso-fareast-font-family: " times="" new="" roman";="" mso-bidi-font-family:="" "times="" mso-fareast-language:="" tr;="" mso-bidi-font-weight:="" bold;"="">



2. Gün: KARS -ANİ HARABELERİ- ÇILDIR GÖLÜ

Sabah otelde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında.  İlk olarak  Ermenistan sınırında UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI Listesi'nde bulunan Ani Tarihi Arkeolojik Alanı'nı ziyaret  ediyoruz. Burada; Gagik Kilisesi, Havariler Kilisesi, Aziz Krikor Şapeli, Aziz Prktich (Halashar) Kilisesi, Büyük Katedral (Fethiye Camii), TigranHonents (Resimli) Kilisesi ve sınırın en ucunda bulunan Bakireler (Rahibeler) Manastırı, Pers Uygarlığı’na ait bir Zerdüşt Ateşgedesi ve bir Gürcü Kilisesi göreceğiz.  Ani Kenti, Selçuklular döneminde de iskân edildiği için; Selçuklu Sarayı ve Kalesi, hamamları ve Türklerin Anadolu’da yaptıkları ilk Cami olan Ebu-l Menucehr Cami’ni de göreceğiz. Daha sonra Çıldır’a hareket Yaklaşık 2000 metredeki  Çıldır Gölü’nde meşhur sarı sazan menüsünden(ekstra)oluşan öğle yemeğimizi alıp göl etrafında gezi ve fotoğraf için serbest zaman sonrasında Kars’a hareket panoramik Kars gezimiz sonrasında Kars’ın meşhur peynir, bal, tereyağı vb. yöresel ürünlerinden satın alma imkanı ardından otelimize hareket. Akşam yemeği ve  konaklama otelimizde.



3. Gün: 3.ve 4. GÜN : DOĞU EKSPRESİ İLE KARS-ANKARA

18 Aralık sabahı otelde alacağımız kahvaltı sonrasında Kars tren garına hareket ediyoruz.  Saat 08:00 ’de Doğu ekspresi treninde bize özel yataklı vagonlarımıza yerleşip 26 saat sürecek tren yolculuğumuza başlıyoruz. Doğu ekspresi ile ilk defa seyahat edecek olan misafirlerimizi çok heyecanlı masalsı maceralara eşlik eden bir yolculuk bekliyor. 2 şerli ve 4 erli  yataklı vagonlarımızda keyifli ve bol manzaralı bir yolculuk sonrası Ankara tren garına varışımız ve turumuzun sonu başka bir Samba Turizm gezimizde görüşmek dileğiyle vedalaşma.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

* Kars’da 2 gece konaklama
* Doğu ekspresi trende 1 gece konaklama
* Programda belirtilen geziler
* Doğu Ekspresi  tren biletleri
* Ankara / Kars THY uçak biletleri
* Havaalanı / otel / Kars tren garı transfer
* 2 sabah kahvaltısı (otelde açık büfe)
* 2 akşam yemeği otelde açık büfe
* Seyahat sigortası
* Profesyonel rehberlik
* Samba Turizm refakati



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

* Öğle yemekleri
* Akşam yemeklerinde alınan içecekler
* Müze ve ören yeri giriş ücretleri



Notlar

* Tur Planında belirtilen gezi programı ve ziyaret günleri hava durumu göz önüne alınarak rehberimiz tarafından değiştirebilir. Böylesi bir durum Mücbir sebep olarak değerlendirilecek olup misafirlerimizin bu konuda rehberimizin yönlendirmesine uyması gerekmektedir.

* Ekstra olarak düzenlenen Akşam Yemekli Kafkas Dans Gösterisi hakkındaki detaylı bilgiyi firmamızdan alabilirsiniz.

* Uçak biletlerimiz ekonomi sınıfı biletlerdir.

* Çıldır Gölü’ndeki Atlı Kızak gezisi göldeki buz kalınlığı yeterli seviyede olduğu takdirde yapılabilmektedir.

* Kişi bilgilerinde rezervasyon sonrasında değişiklik veya rezervasyon iptali durumunda ücret iadesinde ulaşım araçları veya oteller kaynaklı olarak tamamiyle veya belli oranlarda kesintiler olabilir.

* Gezilen bölgenin hava şartları soğuk olması nedeni ile gerekli olabilecek kıyafet bilgisini lütfen acentamızdan edininiz.


İptal Şartları

Cemalpaşa Mah. Atatürk Cad. Ander Apt. 68/4 Seyhan / Adana
0312 418 45 44 - 0322 235 0 200


Bu çıktı 28.03.2024 14:14 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.