Van ve Çevresi Tur Programı

VAN VE ÇEVRESİ TURU

BİTLİS –TATVAN –  AHLAT - GEVAŞ - AKDAMAR ADASI- HALI KÖY-

VAN KEDİ EVİ- MURADİYE ŞELALESİ- VAN KELASİ - TUŞBA ANTİK KENTİ -

DOĞU BAYAZIT - İSHAK PAŞA – VEYSEL KARANİ

23-27 EYLÜL

Kalkış Yerleri: İstasyon Meydanı
PROGRAM
1. Gün:

20.15’de Adana Uğur Mumcu (İstasyon Meydanı) buluşmamızın ardından saat 20.30’da Bitlis’e hareket ediyoruz.



2. Gün:

Sabah 07.30 sularında Bitlis'e varış ve tarihi konakta alacağımız açık büfe kahvaltımızdan sonra  beş minaresi ile türkülere konu olmuş Anadolumuzun güzide şehirlerinden Bitlis'de şehir turumuza başlıyoruz. Islahiye Medresesi,Bitlis Kalesi (Panoramik), El Aman Kervansarayı, gezilerimizin sonrasında Ahlat'a gidiyoruz. İlk olarak meşhur Ahlat bastonlarının yapıldığı bir atolyeyi ziyaret ediyoruz. ardından Selçuklu mezarlığı ve Mezar taşları, gezilerimizi yapıp aracımıza geri binerek Harabe köy diye adlandırılan ve nefes kesen tarihi bir noktaya gidiyoruz.Burada rehberimizden detaylı bilgiyi aldıktan sonra Tatvan'a hareket ediyoruz. Tatvan da vereceğimiz extra öğle yemeğinden sonra kısa bir şehir turu ve ardından Van gölü'nün nefes kesen eşsiz manzarası eşliğinde Van' a hereket ediyoruz. Vandaki konaklamamız bölgenin en iyi oteli olan 5*  ELİTE WORLD VAN OTEL de.



3. Gün:

Sabah otelde alacağımız kahvaltımızın ardından ilk durağımız Van 100.yıl Üniversitesi bünyesinde açılan Van Kedi Evi’ni ziyareti Nesli tükenmekte olan Van Kedisi ile ilgili Koruma ve Üretimi hakkında gerekli bilgilerin alınması sonrasında Muradiye’ye hareket ediyoruz. Bend – i Mai Çayı üzerinde bulunan Muradiye Şelalesi’nin görülmesi fotoğraf çekimi ve serbest zaman. Çaldıran Ovası’nı izleyerek Tendürek Dağları’nın önemli geçiş noktalarından biri olan 2640 metre yükseklikteki Tendürek Geçit’ini geçerek Ağrı Dağı manzarası eşliğinde Doğubeyazıt’a ulaşıyoruz. Osmanlı’nın Doğudaki en son yapısı olan İshakpaşa Sarayı’nın görülmesi ve Doğubeyazıt kaçakçılar çarşılarında alış veriş ve öğle yemeği için vereceğimiz serbest zaman sonrası  Van’a geri hareket ediyoruz. Van da  yöresel el dokuma ürünlerinin ve halılarının satıldığı Halı Köy’ü ziyaret ediyoruz. Dinlenme akşam yemeği 5* VAN ELİTE WORLD OTEL de 



4. Gün:

Sabah otelde alacağımız kahvaltımızın ardından ilk önce Van kalesi ardından Urartu müzesiTüşba Antik kenti ni gezdikten sonra Gevaş’a hareket. Gevaş’tan bineceğimiz tekne ile Akdamar Adası'na geçiyoruz. Ortaçağ Ermeni mimarisinin en güzel eserleri arasında sayılan Akdamar Kilisesi’nin görülmesi ve burada verilecek serbest zaman sonrası tekne ile Gevaş’a geçiyoruz. Öğle yemeği sonrası Alışverişlerimizin sonrasında dönüş yolculuğuna geçiyoruz. Dönüş yolculuğunda Yol üzerinde bulunan Veysel Karanı Türbesi'nde dualarımızı edip, sabah saatlerinde Adana’ya varış.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

* 5* ELİT WORLD  OTELDE 2 GECE KONAKLAMA,

*TURİZM OTOBÜSLERİ İLE ULAŞIM,
*İLK GÜN BİTLİS’TE  KAHVALTI
*OTELDE 2 ADET AÇIK BÜFE KAHVALTI
*OTELDE 2 ADET AKŞAM YEMEĞİ,
*OTOBÜS İÇİ SICAK - SOĞUK İÇECEK İKRAMI
*SEYAHAT SİGORTASI,
*KOKARTLI PROFESYONEL REHBERLİK HİZMETİ,



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

*ÖZEL HARCAMALAR
*TÜM ÖĞLE YEMEKLERİ
*YEMEKLERDEKİ İÇECEKLER
*GEVAŞ TEKNE TURU (20TL)



Notlar

İptal Şartları

Cemalpaşa Mah. Atatürk Cad. Ander Apt. 68/4 Seyhan / Adana
0312 418 45 44 - 0322 235 0 200


Bu çıktı 29.03.2024 12:28 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.