Doğu Ekspresi ile Kars Tur Programı

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ İLE

KARS  ANİ HARABELERİ

ÇILDIR GÖLÜ- SARIKAMIŞ - ERZURUM 

KARS KALESİ - KATHERİNA EVİ - ÇILDIR GÖLÜ - KAFKAS DANS GÖSTERİSİ - OPERA EVİ

12 HAVARİ KİLİSESİ - FETHİYE CAMİİ - ANİ HARABELERİ - SARIKAMIŞ - ERZURUM 

GİDİŞ ANADOLU JET  İLE + DÖNÜŞ DOĞU EKSPRESİ  İLE..

   09-13 ŞUBAT 

Kalkış Yerleri: Adana Havalimanı
PROGRAM
1. Gün: ERZURUM-SARIKAMIŞ-KARS

Adana Şakirpaşa Havaalanında 04.30’da buluşmamızın THY ile TK 7265 05:35 uçağı ile Sabiha Gökçen Havalimanına hareket ediyoruz. 07:10 İstanbul’a inişimizi takiben TK 7400 09:10 Erzurum Uçağına aktarmamızı gerçekleştirdikten sonra 11:00 da Erzurum’a iniyoruz. Havalimanında bizi karşılayacak özel aracımızla gezimize başlıyoruz. İlk olarak Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi , Yakutiye Medresesi ile Erzurum gezimize başlıyoruz. Ardından Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese ve Ulu Cami ziyaretimizi yapacağız. Bu ziyaretlerimizin ardından Erzurum’un meşhur cağ kebabının tadına bakıp meşhur oltu taşı ve bu taştan yapılma eserleri görüp alışveriş yapabileceğimiz Taş Han’da alışverişlerimizi yapıp Sarıkamış’a hareket ediyoruz. Sarıkamış Şehitleri Anıtı'nı ve Katerina Köşkü ziyaretimizi yaptıktan sonra kayak merkezine gidiyor ve burada bir süre serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirler telesiyej ile 1. zirveye doğru çıkabilir ve sıcak bir şeyler içebilirler. Sarıkamış’tan hareket edip Kars merkeze geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Kars Merkezdeki 4* KARS PARK Otelde. İsteyen misafirlerimizle Kars’ın meşhur aşık atışması ve muhteşem Kafkas gösterisini izleme imkanı

<span style="font-size: 10.5pt; mso-fareast-font-family: " times="" new="" roman";="" mso-bidi-font-family:="" "times="" mso-fareast-language:="" tr;="" mso-bidi-font-weight:="" bold;"="">



3. Gün: KARS -ANİ HARABELERİ- ÇILDIR GÖLÜ

Sabah otelde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında. İlk olarak Ermenistan sınırında UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI Listesi'nde bulunan Ani Tarihi Arkeolojik Alanı'nı ziyaret ediyoruz. Burada; Gagik Kilisesi, Havariler Kilisesi, Aziz Krikor Şapeli, Aziz Prktich (Halashar) Kilisesi, Büyük Katedral (Fethiye Camii), TigranHonents (Resimli) Kilisesi ve sınırın en ucunda bulunan Bakireler (Rahibeler) Manastırı, Pers Uygarlığı’na ait bir Zerdüşt Ateşgedesi ve bir Gürcü Kilisesi göreceğiz. Ani Kenti, Selçuklular döneminde de iskân edildiği için; Selçuklu Sarayı ve Kalesi, hamamları ve Türklerin Anadolu’da yaptıkları ilk Cami olan Ebu-l Menucehr Cami’ni de göreceğiz. Daha sonra Çıldır’a hareket Yaklaşık 2000 metredeki Çıldır Gölü’nde meşhur sarı sazan menüsünden (ekstra) oluşan öğle yemeğimizi alıp göl etrafında gezi ve fotoğraf için serbest zaman sonrasında Kars’a hareket panoramik Kars gezimiz sonrasında Kars’ın meşhur peynir, bal, tereyağı vb. yöresel ürünlerinden satın alma imkanı ardından otelimize hareket. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



4. Gün: KARS ŞEHİR GEZİSİ DOĞU EKSPRESİ İLE KARS-KAYSERİ

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından Kars Merkez ‘de bulunan Kars Müzesi gezimizi yapacağız. Kars Kalesi’ne çıkıyor ve şehri yukarıdan izliyoruz. Yapacağımız Kars şehir turunda: Rus işgali sırasında yapılan ve hala kullanılmakta olan binaların bir kısmını panoramik olarak göreceğiz. Vali Konağı ve civarındaki taş binalar, Ortodoks Kilisesi (Merkez Camii), Demir Köprü, İsmet Paşa İlköğretim Okulu, Hekim Evi (Opera Binası), Fevzi Paşa İlköğretim Okulu, Alexander Nevski Kilisesi (Fethiye Cami), Kars Kalesi, Tren Garı, Kars Kalesi, Taş Köprü, 12 havariler kilisesi, Kars Müzesi göreceğimiz yerler. Akşam saatlerinde Kars Tren Gar’ına hareket ediyoruz. Saat 20.30’da Turistik Doğu Ekspresi ile harika yol manzaraları eşliğinde Kayseri’ye hareket ediyoruz.
 



5. Gün:

Gün Boyu Keyifli ve manzara dolu yolculuk ve Molalar vererek Yolculuğumuza devam ediyoruz.



6. Gün: Kayseri – Adana

Takribi saat 02.30’te Kayseri Tren Gar’ında inip bizi bekleyen transfer aracımız ile Adana’ya doğru yolculuğumuza devam edeceğiz. 06.00 Adana’ya varış ve İstasyon meydanında turumuzun sonu. Bir başka turumuzda görüşmek dileğiyle.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Türk Havayolları Tarifeli Seferi ile Adana –Sabiha Gökçen – Erzurum Uçak Biletleri (09 Şubat)
Doğu Ekspresi ile Kars – Kayseri (Yataklı) Tren Bileti (11 Şubat)
Havalimanı & Otel & Havalimanı Transferleri
Kars - Ani Harabeleri - Çıldır Gölü – Sarıkamış Gezileri
Kars Park Otelde 2 Gece Konaklama
Konaklama Yapılan Otelimizde Alınan 2 Sabah Kahvaltısı
Sarıkamış Kayak Merkezi Gezisi & Şehitlik Ziyareti
Zorunlu Seyahat Sigortası
Profesyonel Rehberlik Hizmeti



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Müze Giriş Ücretleri, Sarıkamış Telesiyej ve Teleferik Ücreti
Yemeklerde Alınan İçecekler,
Çıldır Gölü’nde Balık Mönü Öğle Yemeği
Çıldır Gölü’nde Atlı Kızak Gezintisi
Çıldır Gölü’nde Buzda Balık Avı
Kars Kafkas Dans Gösterisi ve Aşık Atışması



Notlar

* Tur Planında belirtilen gezi programı ve ziyaret günleri hava durumu göz önüne alınarak rehberimiz tarafından değiştirebilir. Böylesi bir durum Mücbir sebep olarak değerlendirilecek olup misafirlerimizin bu konuda rehberimizin yönlendirmesine uyması gerekmektedir.

* Ekstra olarak düzenlenen Akşam Yemekli Kafkas Dans Gösterisi hakkındaki detaylı bilgiyi firmamızdan alabilirsiniz.

* Uçak biletlerimiz ekonomi sınıfı biletlerdir.

* Çıldır Gölü’ndeki Atlı Kızak gezisi göldeki buz kalınlığı yeterli seviyede olduğu takdirde yapılabilmektedir.

* Kişi bilgilerinde rezervasyon sonrasında değişiklik veya rezervasyon iptali durumunda ücret iadesinde ulaşım araçları veya oteller kaynaklı olarak tamamiyle veya belli oranlarda kesintiler olabilir.

* Gezilen bölgenin hava şartları soğuk olması nedeni ile gerekli olabilecek kıyafet bilgisini lütfen acentamızdan edininiz.


İptal Şartları

Cemalpaşa Mah. Atatürk Cad. Ander Apt. 68/4 Seyhan / Adana
0312 418 45 44 - 0322 235 0 200


Bu çıktı 23.04.2024 10:10 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.