Turistik Doğu Ekspresi ile Van - Kars Tur Programı

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ İLE

VAN - KARS  ANİ HARABELERİ

ÇILDIR GÖLÜ- SARIKAMIŞ 

KARS KALESİ – AKDAMAR ADASI - SARIKAMIŞ - ANİ HARABELERİ - ÇILDIR GÖLÜ - VAN KEDİ EVİ 

İSHAKPAŞA SARAYI - MURADİYE ŞELALESİ - KANLI TABYA – KARS MERKEZ

GİDİŞ PEGASUS  İLE + DÖNÜŞ TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ  İLE..

15-19 OCAK  20,9990 TL

25 ŞUBAT -02 MART 22,490 TL

1 GECE VAN KONAKLAMA

1 GECE KARS KONAKLAMA  

2 GECE TREN YATAKLI VAGON  KONAKLAMA 

Kalkış Yerleri: Adana Havalimanı
PROGRAM
1. Gün: Adana –Van Kalesi - Van Kedi Evi - Van Gölü – Akdamar Adası

Saat 08.00’de Çukurova Havaalanında buluşuyoruz. Bilet işlemlerimizi yaptıktan sonra Pegasus H.Y PC 3640 sefer sayılı 09.35 uçağı ile Adana - Van uçuşumuzu yapıyoruz. Yaklaşık 1,5 saatlik yolculuğumuzun ardından Van’a  varış ve burada bizi bekleyen tur aracımız ile Tuşpa  Kalesi diye bilinen Van Kalesi’ne gidiyoruz. Surlar, Kale Camisi, Urartu Krallarının Kaya Mezarları ve Kale Kapılarını görüp. Kale’de vereceğimiz fotoğraf molası ardından Van Kedisi Evi’ne hareket ediyoruz. Bölgenin en sevimli ve meşhur canlılarından olan Van Kedilerini görüp, fotoğrafladıktan sonra Van yöresine özgü el işçiliği, gümüş alışverişlerimizi gerçekleştirmemizin ardından, Öğle yemeği ve Van Gölü’nün en büyük adası olan Akdamar Adası’na geçiyoruz. Burada Ermeni Mimarisinin önemli eserlerinden Kutsal Haç Katedrali’ni diğer adıyla Kilisesini  görüp,  Van'a geri dönüp, otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Van  Otel’de<span style="font-size: 10.5pt; mso-fareast-font-family: " times="" new="" roman";="" mso-bidi-font-family:="" "times="" mso-fareast-language:="" tr;="" mso-bidi-font-weight:="" bold;"="">



2. Gün: Muradiye Şelalesi – İshakpaşa Sarayı –Ani Harabeleri– Kars Merkez

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından, Muradiye Şelalesi’ne hareket ediyoruz. Burada vereceğimiz fotoğraf molasının ardından, İran sınırına komşu olan Doğubeyazıt’a doğru yola çıkıyoruz. Doğubeyazıt’ta ki durağımız İshakpaşa Sarayı olacaktır. 116 odalı, bütün ovaya hakim konumuyla, birbirinden eşsiz taş işlemeli anıtsal kapılarıyla İshakpaşa Sarayı gezimizi yapıyoruz. Iğdır, Digor üzerinden Kars’a ulaşıyoruz. Kars’ta ilk olarak  Ermenistan sınırında UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI Listesi'nde bulunan Ani Tarihi Arkeolojik Alanı'nı (Ani Harabeleri) ziyaret  ediyoruz. Otelimize doğru hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Kars Park Otel’de. İsteyen misafirlerimizle Kars’ın meşhur Aşık Atışması ve muhteşem Kafkas Gösterisi gecesine katılabilir.



3. Gün: Kars Müzesi –– Çıldır Gölü – Kars Merkez – Tren Yolculuğu

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından Kars Merkez ‘de bulunan Kars Müzesi gezimizi yapacağız. 1981´de açılışı yapılan Modern Kars Müzesi günümüzde arkeolojik, etnografik ve taş eserlerin sergilendiği önemli müzeler arasında yer almaktadır. Ardından aracımıza yerleşerek Çıldır’a hareket Yaklaşık 2000 metredeki  Çıldır Gölü’nde meşhur sarı sazan menüsünden (ekstra) oluşan öğle yemeğimizi alıp göl etrafında gezi ve fotoğraf için serbest zaman sonrasında Kars şehir merkezinde yapacağımız şehir turu ile Kars Kalesi, Kümbet Camiisi (12 Havariler Kilisesi), Kars Taşköprü Fetiye Camii’ni görüyoruz. Sarıkamış Şehitlerimiz için yapılmış, ülkemizin en anlamlı müzelerinden biri olan Kanlı Tabya Sarıkamış Şehitleri Müzesini ziyaret ediyoruz. Panoramik Kars gezimiz sonrasında Meşhur Kars kaşarı ve balından satın almak için Turistik Doğu Ekspresinin kalkış saatine kadar şehir merkezinde serbest zaman veriyoruz. Ekstra alacağımız akşam yemeği sonrası  TCDD’nin bildirdiği saate göre 22:20’de hareket eden Turistik Doğu Ekspresi Trenine biniyor ve keyifli yolculuğumuza başlıyoruz.  Yolculuk süresince Tren içerisinde bulunan kafeterya bölümünden atıştırmalıklarınızı satın alabilirsiniz. Konaklama Turistik Doğu Ekspresi yataklı vagonda.



4. Gün: Turistik Doğu Ekspresi Yolculuğu ve Geziler

Trende Sabah uyanır uyanmaz büyüleneceğiniz bir manzara sizleri bekliyor olacaktır.  Anadolu’nun kendisine hayran bırakan güzellikteki coğrafyası ile yolculuğumuza devam edeceğiz. Tüm gün trende olacağımız için kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeklerinizi Trenin kafeteryasında serbest olarak alabileceğiniz gibi ekstra turlarda vereceğimiz molalarda şehir merkezîlerinde de alabilirsiniz. Konaklama Turistik Doğu Ekspresi yataklı vagonda.

 1.Ekstra Kemaliye Turu: Değerli konuklarımız; İliç Garında trenimizin vereceği 3 saatlik mola sırasında dileyen misafirlerimiz ile birlikte ekstra Kemaliye turumuzu gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 45 dakika sürecek yolculuğumuzun ardından Kemaliye’ye varıyoruz, Kemaliye halkının kendi imkanlarıyla açtığı meşhur taş yolu görüyor ve fotoğraflıyoruz. Ardından manili yolda yapacağımız kısa yürüyüş ile Lökhane’ye ulaşıyor ve meşhur Lök tatlısının tadına bakıyor ve alışveriş yapma fırsatı buluyoruz. Sonrasında serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanımızın ardından trenimize dönüyoruz.

2. Ekstra Divriği Turu: Değerli konuklarımız; Divriği Garında trenimizin vereceği 3 saatlik mola sırasında dileyen misafirlerimiz Divriği Turuna katılabilir. Divriği turumuza ilk olarak; Ulu Cami ve Darüşşifası ile başlıyoruz. Rehberimizin anlatımları eşliğinde Ulu Cami ve Darüşşifası gezimizi tamamlıyor ve Huma hatun Sokağında serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanımızın ardından Turistik Doğu Ekspresi Trenimize geri dönüyor ve yolculuğumuza devam ediyoruz.

3. Ekstra Sivas Turu: Değerli konuklarımız; Sivas Garın’da trenimizin vereceği 3 saatlik mola sırasında dileyen misafirlerimiz Sivas Turuna katılabilirler. Selçukluların kültür merkezlerinden olan Sivas’ta; Çifte Minareli Medrese, Buruciye Medresesi, Şifaiye Medresesi, Sivas Kongresi Binası gezilerimizi yaptıktan sonra serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanımızın ardından Turistik Doğu Ekspresi Trenimize geri dönüyor ve yolculuğumuza devam ediyoruz.



5. Gün: Kayseri - Adana

Devam eden tren yolculuğumuz gece saat 01:00 – 03:00 arasında son buluyor ve  Kayseri Tren Garına ulaşıyoruz. (Her ne kadar planlama yapılsa da bazen teknik arıza veya yol durumuna göre saatlerde değişiklikler olabilmektedir) Kayseri Garında bizi bekleyen aracımız ile Adana’ya doğru yola çıkıyoruz. Gezimiz sabah Adana’ya varışımız ile sonlanıyor. Başka bir Samba Turizm organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
Tarih İki Kişilik Odada
Kişi Başı
Tek Kişi Ek Yatak1. ÇocukTaksitler
15.01.202520990.00 TL29500.00 TL -0 - 12 Yaş 18990.00 TL
Taksitler »
26.02.202522490.00 TL32000.00 TL -0 - 12 Yaş 20490.00 TL
Taksitler »
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Pegasus H.Y. Adana – Van Uçak Bileti
  • Turizm otobüsü ile ulaşım.
  • Doğu Ekspresi ile Kars – Kayseri (Yataklı) Tren Bileti
  • Van 5*  Otelde 1 Gece Konaklama
  • Kars Park Otelde 1 Gece Konaklama
  • Konaklama Yapılan Otellerde 2 Kahvaltı
  • Konaklama Yapılan Otellerde 2 Akşam Yemeği
  • Programda Belirtilen Geziler
  • Zorunlu Seyahat Sigortası
  • Profesyonel Rehberlik Hizmeti


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze Giriş Ücretleri
  • Kars Aşık Atışması ve Kafkas Dans Gösterisi
  • Yemeklerde Alınan İçecekler,
  • Tren Dönüşünde Ekstra geziler.


Notlar

* Tur Planında belirtilen gezi programı ve ziyaret günleri hava durumu göz önüne alınarak rehberimiz tarafından değiştirebilir. Böylesi bir durum Mücbir sebep olarak değerlendirilecek olup misafirlerimizin bu konuda rehberimizin yönlendirmesine uyması gerekmektedir.

* Ekstra olarak düzenlenen Akşam Yemekli Kafkas Dans Gösterisi hakkındaki detaylı bilgiyi firmamızdan alabilirsiniz.

* Uçak biletlerimiz ekonomi sınıfı biletlerdir.

* Çıldır Gölü’ndeki Atlı Kızak gezisi göldeki buz kalınlığı yeterli seviyede olduğu takdirde yapılabilmektedir.

* Kişi bilgilerinde rezervasyon sonrasında değişiklik veya rezervasyon iptali durumunda ücret iadesinde ulaşım araçları veya oteller kaynaklı olarak tamamiyle veya belli oranlarda kesintiler olabilir.

* Gezilen bölgenin hava şartları soğuk olması nedeni ile gerekli olabilecek kıyafet bilgisini lütfen acentamızdan edininiz.


İptal Şartları

Cemalpaşa Mah. Atatürk Cad. Ander Apt. 68/4 Seyhan / Adana
0312 418 45 44 - 0322 235 0 200


Bu çıktı 22.10.2024 06:25 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.